Yritykselle lainaa – Tuki- ja rahoitusmuodot

 

Yritystoiminnan perustamiseen tarvitaan usein rahoitusta, koska alkuun investointilistalla on laite- ja kalustehankinnat, myyntituotteiden ostot sekä paljon muuta, jotka vaativat tarvittavan pääoman saamista. Myöhemmin yritys saattaa tarvita kansainvälisille markkinoille pääsyn vauhdittamiseksi rahoitusta tai yrityslainaa suurempaan ostoon. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin yrittäjälle tarjottaviin tuki- ja rahoitusmuotoihin sekä esittelemme tarkemmin, miten yritystoimintaan saadaan tarvittavaa kasvua. 

 

Finnvera – laina kotimaisille pk-yrityksille

Finnvera – laina haetaan yleensä oman pankin kautta. Lainan hakeminen vaatii yrityksen kannattavuuden tarkempaan analysoimista, missä selvitetään muun muassa yrityksen toiminnan kannattavuus. Muita ehtoja ovat tyypillisesti, että henkilökuntaa yrityksessä tulee olla alle 250 henkeä sekä liikevaihdon tulee olla enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumman maksimissaan 43 miljoonaa euroa. Vähimmäislaina on 50 000 euroa ja laina-aika 3 – 15 vuotta. Finvera- lainaan on mahdollista saada myös Finnvera-takaus.

 

Business Finland yrityslaina pk- yrityksen kasvuun ja kehitykseen

Business Finlandin tarjoama rahoitus on omiaan yritykselle, joka kaipaa asiantuntevaa apua silloin kun yritys tavoittelee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Samalla yritys saa neuvontaa, tukea sekä kontakteja kohdemarkkinoilta. Business Finlandin asiakkaaksi pääseminen vaatii, että yrityksellä tulee olla suomalainen y-tunnus, halu ja tahto päästä kansainvälistymään sekä liikeidea, joka erottuu markkinoilla edukseen.

 

Ely – keskuksen rahoitus yritykselle

Kehittämisavustuksen kautta yritys voi saada rahoitusta Ely- keskuksesta. Rahoitus on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka tarvitsevat lainaa kehitystoimenpiteisiin sekä erilaisiin investointeihin. Pääpaino rahoituksen myöntämiselle on, että yritys pyrkii kansainvälistymään.

Kehittämisavustuksen avulla voidaan tukea kokonaan uutta toimintaa tai kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaa parempaan kasvuun. Kehittämisavustuksen myöntämisen kriteerit ovat moninaiset ja koska kyseessä on valtionavustus on laissa erikseen määritelty asetukset rahoituksen myöntämiseen. Kehittämishanke johon rahoitusta haetaan, tulee yrittäjän maksaa vähintään puolet rahoituskohteen kustannuksista. Palkka- , matka sekä esimerkiksi konsultointikuluja voidaan maksaa korkeintaan 50 % kehittämisavustuksen perusteena olevista menoista. Muita investointeja 10 – 35 prosenttia.

 

Leader – rahoitus yritykselle paikallisesti

Leader – rahoitusta voi hakea oman paikallisen Leader-toiminnan kautta, kun kyseessä on mm. kehittämis- tai investointihanke sekä erilaiset yrityshankkeeseen. Toiminnan ajatuksena on, alueen asukkaat tietävät parhaiten, mihin alue kaipaa panostusta ja kehittämistä. Rahoitushankkeen mahdollistaa EU, Suomen valtio sekä kunnat. Yrityshanketta miettiessä kannattaakin ottaa yhteyttä paikalliseen Leader-toimintaan. Heiltä yrittäjä saa neuvot, vinkit ja avun hankkeet mahdolliseen toteuttamiseen.

 

Yrityslaina VertaaYrityslainat- palvelun kautta

Yrityslainaa voi hakea myös maksuttoman verkkohakemuksen avulla. VertaaYrityslainat on lainojen kilpailuttamisen erikostunut palvelu, joka kilpailuttaa lainanhakijan lainahakemuksen hetkessä useiden yrityslainaa tarjoavien pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Lainan kilpailutuksessa on useita lainantarjoajia, jotka voivat myöntää hakijalle lainaa ilman vakuuksia, jos hakukriteerit täyttyvät. Yrityslainaa voidaan myöntää ilman reaalivakuuksia, koska hakija toimii lainan omavelkaisena takaajana. Muita vaatimuksia lainalle ovat lainanhakijan puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky.

Yrityslainaa voi hakea jopa 8 000 000 euroon saakka. Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen yrityslaina kilpailutetaan useiden toimijoiden kesken ja ensimmäiset yrityslainatarjoukset saat vertailtavaksesi jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä. Vertaa yrityslainoja lainaehtojen mukaan, ota tarkempaan vertailuun myös yrityslainan korko. Kilpailuttamalla ja vertailemalla löytyy usein edullinen yrityslaina.

 

Kilpailuta yrityslaina ilmaiseksi ilman riskiä

Yrittäjä joutuu ottamaan usein suuriakin riskejä ja näkemään paljon vaivaa asioiden hoitamiseksi. Näin ei kuitenkaan ole VertaaYrityslainat- palvelun kautta kilpailutettavan yrityslainan kohdalla.

Jos tarvitset yrityslainaa mihin tarkoituksen tahansa, voit täyttää palvelussa yhden lainahakemuksen, joka välitetään heti kilpailutettavaksi kymmenille lainantarjoajille. Lainahakemuksessa kysytään tietoja yrityksestä sekä hakijan henkilötiedot. Hakemuksen lähettäminen ei maksa mitään eikä sen täyttämiseen kulu paljon aikaa. Heti kun VertaaYrityslaina- palvelu on saanut hakemuksen, se lähetetään sähköisen järjestelmän kautta kilpailutettavaksi pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka ovat kilpailutuksessa mukana. Saat jo muutaman minuutin kuluttua ensimmäiset yrityslainatarjoukset vertailtavaski ja loput viimeistään seuraavana päivänä. Vertaa yrityslainoja rauhassa vaikka kotisohvalta käsin ja valitse tarpeeseesi sopiva yrityslaina.

Pyydä lainatarjoukset maksuttoman lainahakemuksen avulla ja tutustu lainatarjouksiin ilman riskiä. Ellei mikään yrityslainatarjouksista ole mieleinen, voit jättää asian siihen. Jos päädyt valitsemaan jonkun tulleista lainatarjouksista saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen pankilta.

VertaaYrityslainat.fi
Logo